Na prvního máje se už poměrně tradičně jezdí mistrovství Německa. Letos jsou to závody, které mají obrovskou kvalitu a jsou obsazené jezdci z celé Evropy. A s nimi i hojná účast našich bez ohledu na první mistrák v Mohelnici, který se jel o víkendu. 

1

Třetí závod německého mistráku hostila trať ve Wierzenu. Tradičně byla perfektně připravená, stejně jako organizace celého závodu. Na trati je hodně písku, což slibuje fyzicky extrémně náročný závod. Z našich dorazil Adam Tuček, Brhel Brothers, Zdeněk Poláček a Michal Seňko. Do Německa znovu dorazilo tolik jezdců, že bylo nutné je rozdělit do dvou kvalifikací. V té první zajel Jan Brhel na druhém místě, Jirka Brhel bohužel kvaldu nedojel pro technické problémy. Adam Tuček dojel 5. a Zdeněk Poláček 12. S odřenýma ušima se z 15. místa druhé kvalifikace dostal do závodu Michal Seňko. 

2

Luxusní start do první jízdy předvedl Adam Tuček, který po holeshotu vedl závod celá tři kola. Fyzická náročnost a druhý závod za tři dny pravděpodobně udělaly své a Adam se postupně propadl na 9. místo. Desítka v Německu je ale pořád velmi solidní výsledek. Ještě lépe dojel Honza Brhel, který po špatném startu předjel více než desítku jezdců a skončil pátý. Michal Seňko dojel 26. a Zdeněk Poláček po ošklivém karambolu jízdu nedokončil.

4

Zdeněk nakonec zkusil odstartovat do druhé jízdy, ale s naraženými žebry se dost dobře závodit nedá, takže ze závodu odstoupil. Holeshot ve druhé jízdě si znovu připsal Adam Tuček. Tentokrát se ale musel sklonit před svými soupeři už ve druhé zatáčce. Nakonec z toho byla znovu první desítka, tedy konkrétně desáté místo. Jezdit na písku zkrátka není med. Honza Brhel měl tentokrát start ještě horší a po kolizi musel půl kola rozmotávat čtyřkolku se svým soupeřem. Šance na dobrý výsledek tak byla pryč. I tak ale dojel 13. Michal Seňko si oproti první jízdě polepšil a dojel 25. 

6

Výsledky

1. Manfred Zienecker 
2.Miro Cappuccio 
3. Roman Gwiazda 
8. Jan Brhel
9. Adam Tuček
27. Seňko Michal
30. Zdeněk Poláček
 
Další závody se jedou 21.5. v Březové nad Svitavou v rámci MMČR. 
 
Foto: FB Czech Quad Team