Dříve letos na setkání prodejců, Kawasaki údajně oznámila, že značka vypustí polostřední, 450-třídové ATV. Nedávná podání, která se objevila na Úřadu pro duševní vlastnictví Evropské unie, zdá se toto potvrzovat, s tím, co vypadá jako nový čtyřkolka Brute Force, který se objevuje v různých technických kresbách.

4

Kawasaki dlouho měla velkou mezeru uprostřed svého line-upu utility ATV, s rozpětím pouze mezi modely Brute Force 300 a 750 (po zániku modelu 650 před několika lety). Tato mezera mezi malou, vstupní třídou 300 a velkou 750 vždy tak nějak naznačovala, že by Kawa mohla něco podobného na trh připravit. 

2

Co můžeme vyvodit z kresby? Vlatsně celkem dost. Toto vypadá jako nový stroj, přijímající nedávno obnovený design 750. Na rozdíl od 750, tento má otevřené nosiče podobné tomu, co dříve měly 650 a 750, ale nese světlo na řídítkách. Stroj zde má pneumatiky Maxxis Bighorn nasazené na ocelových kolech a má nastavitelné odpružení.

3


Velkou otázkou je samozřejmě pohonná jednotka, kterou nemůžeme vyvodit z kresby. Vidíme jeden centrální výfuk a velký kryt CVT, takže předpokládáme, že přijme jednoválcový motor spojený s tradiční převodovkou. Přední hnací hřídele jsou viditelné z obrázku zepředu, potvrzující, že se jedná o 4x4; to dále naznačuje, že to není obnova modelu Brute Force 300, protože ten vždy byl 2WD. Co chybí, je světle žlutá páka uzávěrky diferenciálu od Kawasaki, kterou velké Bruty vždy měly, takže buď je vpředu otevřený diferenciál nebo Kawa konečně přešla na spínač nebo tlačítko pro aktivaci uzávěrky (což by byla velmi vítaná změna).


Doufáme, že se dozvíme více o této nadcházející nové čtyřkolce Kawasaki v nadcházejících měsících, takže buďte naladěni.