Společnost Polaris Off Road představuje svoji dlouho očekávanou řadu, která rozšiřuje nejprodávanější platformu Sportsman o modely pro dvě osoby. Portfolio Sportsman 570 nyní zahrnuje tři nové modely; Sportsman Touring, X2 a 6x6. Ať už se před vámi stojí náročný úkol, vyrážíte na loveckou výpravu nebo chcete prozkoumat nové stezky, nová řada Sportsman 570 pro dvě osoby je připravena na všechno, a navíc nabízí bezkonkurenční pohodlí, sílu a všestrannost.

 

„Jsme připraveni uspokojit skutečné potřeby našich zákazníků v oblasti užitkových i rekreačních vozidel, a proto jsme vzali naši nejprodávanější řadu čtyřkolek a rozšířili ji o novou řadu Sportsman 570 pro dvě osoby,“ řekl Rodrigo Lourenco, viceprezident společnosti Polaris Off Road pro mezinárodní prodej. „Model X2 nabídne našim zákazníkům, kteří tvrdě pracují a často objevují nepoznaná místa, maximální všestrannost, zatímco cestovní varianta poskytuje dostatek prostoru pro dva, aby si společně vyzkoušeli jízdu v off-roadu. Náš nový model 6x6 je ideálním strojem pro zákazníky, kteří chtějí od východu do západu slunce stihnout ještě více práce. Je postaven tak, aby s lehkostí zvládl i těžké úkoly.“

Vylepšení napříč modelovou řadou Sportsman 570 pro dvě osoby:

  • Lepší ovladatelnost a ovladatelnost díky zesílenému podvozku, který je dvakrát tužší, vylepšený motorový brzdový systém (EBS), aktivní kontrola sjíždění svahu (ADC), která zajišťuje plynulejší a kontrolovanější zpomalení z kopce, a elektrický posilovač řízení Multi-Select (EPS) s nastavitelnou úrovní, který snižuje únavu a přizpůsobí se preferencím jezdce.
  • Vylepšené odpružení s dvojitým A-ramenem, nezávislé zadní odpružení se zdvihem až 24,1 cm a vylepšená utěsněná pouzdra s delší životností, která pomáhají pohlcovat nerovnosti a vyjeté koleje pro plynulejší jízdu.
  • Pohon všech kol (AWD) True-On-Demand, který dodává jistotu při průjezdu náročným terénem, detekuje prokluz pneumatik za mokra nebo na sypkém povrchu a okamžitě dodá výkon na všechna čtyři kola, aby zajistil optimální trakci a kontrolu.
  • Prodloužené servisní intervaly zdvojnásobily dobu mezi výměnami oleje a další běžnou údržbou, takže jezdci mohou trávit méně času údržbou a více tím, co mají rádi.
  • Nový LED modul a světlomety pro lepší viditelnost brzy ráno nebo pozdě v noci, díky kterým jezdci mohou trávit v sedle více času.
  • Větší 25” pneumatiky a nová 12” ocelová kola poskytují vynikající pevnost a trakci při jízdě přes velké nerovnosti. Vybrané modely jsou k dispozici se 14“ litými koly 
  • Nový, agresivní design karoserie dodává každému modelu svěží vzhled a zároveň dává prostor pro montáž více než 90 kompatibilních doplňků včetně pluhových systémů Glacier, čelních skel Lock & Ride, nákladních boxů, nárazníků a přídavných světel.
  • Nová nabídka příslušenství Polaris Engineered zahrnuje – jako první ve své třídě – vyhřívaná sedla řidiče a spolujezdce a vyhřívané rukojeti řidiče a madla spolujezdce.

 

SPORTSMAN 570 X2

Sportsman X2 570 EPS v barvě Sage Green

Sportsman X2 570 Nordic Pro v barvě White Lightning

Sportsman X2 570 LE Black Edition v barvě Onyx Black

s spm 570 x2 nordicpro 002

Sportsman X2 570 je stvořený pro tvrdou práci a vybavený jedinečným sklápěcím boxem o nosnosti 181 kg s rychloupínací funkcí pro snadné uvolnění. Když se k tomu připočítá impozantní tažná kapacita 290 kg (u nebrzděného přívěsu, 830 kg u brzděného přívěsu) a funkce pomalé jízdy pro manévry vyžadující přesnost, jako například provádění postřiku, není nic, co by Sportsman během náročného pracovního dne nedokázal. Modely SP jsou standardně dodávány s navijákem HD s tažnou silou 1588 kg navrženým společností Polaris, který odklidí vše, co stojí v cestě.

Jako první ve své třídě je Sportsman X2 570 vybaven exkluzivním sklopným zadním sedlem, díky kterému se snadno změní z jednomístného na dvoumístné vozidlo. Nabízí dostatek místa pro uložení nářadí a vybavení, včetně nového úložného prostoru pod předním nosičem, stejně jako nové výkonné LED světlomety, které prodlouží pracovní den. Sportsman X2 570 je nyní také vybaven novým režimem Turf Mode, který odemyká zadní diferenciál pro hladší průjezd utažených zatáček bez poškození půdy pod koly.

X2 je k dispozici ve verzi Nordic Pro Edition, která zahrnuje nové volitelné jízdní režimy – Work, Standard a Performance – spolu s těžkým 1588 kg navijákem se syntetickým lanem, systémem předehřívání motoru pro extra chladné dny a návleky na ruce a palce pro pohodlí jezdce. Edice Nordic Pro má ve standardní výbavě také prémiová 14palcová litá kola a 26palcové pneumatiky Maxxis. Edice X2 570 LE má stejné funkce a výbavu jako Nordic Pro Edition, plus další stylové prvky včetně prémiového lakování karoserie Onyx Black, 14palcových černých litých kol a odolných 26palcových šestivrstvých pneumatik CST. 

SPORTSMAN TOURING 570 

Sportsman Touring 570 EPS v barvě White Lightning

Sportsman Touring 570 EPS SP in Springfield Blue

Nová generace Sportsmanu Touring 570, vylepšená o nový design, větší pohodlí a více trailových schopností, staví na legendárních jízdních vlastnostech modelu Sportsman a přidává funkce, které zvýší pohodlí na celodenních společných vyjížďkách.

s spm 570 touring 03

Sportsman Touring 570 nabízí všestrannost při jízdě sólo nebo s rodinou a přáteli, díky zcela novému odnímatelnému sedlu spolujezdce, které lze rychle a snadno sundat bez jakéhokoli nářadí. Pro větší pohodlí je řada vybavena měkčími sedáky z nového materiálu a s větším vyztužením, aby se cestující cítili bezpečně.

Model Touring 570 dále nabízí více místa v utěsněném úložném prostoru s bezkonkurenčním celkovým objemem 41,6 l, a to díky zcela novému 23litrovému zadnímu úložnému prostoru, integrovanému pod zadním nosičem, takže s sebou můžete vzít vše potřebné na celodenní výlet do přírody. Tento expediční stroj se dodává s nástavcem předního nosiče, který ještě zvyšuje užitečnou kapacitu pro náklad. 

SPORTSMAN 6x6 570 

Sportsman 6x6 570 v barvě Sage Green

Sportsman 6x6 570 Nordic Pro Edition v barvě Black Pearl 

Vzhledem k tomu, že stále více užitkových čtyřkolek čelí výjimečně náročným úkolům, nabízí nyní Polaris novou generaci modelu Sportsman 6x6 570, který zvládne ještě více práce a nikdy se neunaví.

Model 6x6 570 je vybaven pevným sedlem spolujezdce pro pohodlné cestování s přáteli či rodinou, špičkovým sklápěcím boxem s integrovanými vícebodovými D-kroužky a nosností 362 kg pro efektivnější a jistější přepravu nákladu. S rozchodem kol 124,2 cm projede i užší stezky, zatímco nový 19litrový utěsněný přední úložný prostor poskytuje více prostoru pro uložení nářadí a vybavení, které je v něm v bezpečí za jakéhokoli počasí.

s polaris sportsman 66 nordicpro 014

6x6 570 je tahoun s moderními prvky jako je nástavec předního nosiče, který rozšiřuje úložnou kapacitu, nebo pohon všech kol AWD True-On-Demand s detekcí prokluzu pneumatik na mokru nebo sypkém povrchu, kde okamžitě spíná pohon všech šesti kol pro optimální trakci a kontrolu i v těch nejtěžších podmínkách.

Verze 6x6 je k dispozici také v provedení Nordic Pro Edition, vybavené novým předním chráničem a novým navijákem HD s tažnou silou 1588 kg a silným syntetickým lanem, který pomůže odklidit vše, co stojí v cestě. Pro pohodlí a ochranu jezdce je standardně vybavena vyhříváním rukou a palců, chrániči rukojetí a novými volitelnými jízdními režimy: Work, Standard a Performance.

Autor: TZ Polaris